احکام دختران اول دبیرستان-مرحله آموزشگاه

بنام خدا

احکام دختران اول دبیرستان

1)- طلوع رحمت:خدای مهربان در وصف پیامبرش چنین می فرماید:«پیامبری از خود شما به سویتان آمد که رنجهای شما بر او دشوار است و بر هدایت شما پای می فشارد و نسبت به مومنان رئوف و مهربان است " آیینی که پیامبر از سوی خداوند به عنوان آیین جاودان و ماندگار آورده است ، آیینی همراه با گذشت و سهل و آسان

2) زیر باران اندیشه : ارتباط عقل با قلب همانند چراغی است در میانه ی خانه تنها با چراغ عقل است که به وجود خدا پی می بریم و با مراجعه به منابع دینی و قران به اوصاف متعالی خداوند ایمان می آوریم .

3) عقل پایه : هرگاه فردی ادعای پیامبری می کند با عقل پایه تحقیق و جستجو پیرامون شخصیت و رفتار و سخنان می کنیم و با وجود معجزاتش او را به عنوان پیامبر خدا می پذیریم.

4)- عقل پیرو : عقلی موجب می شود انسان در برابر فرستاده خدا و فرامین الهی تسلیم شود.

5)- قصه ی خدا و ما : ما به سوی خدا میرویم و او هم لطف و محبتش را به سوی ما می فرستد- خدا پیامبران خود را برای بشارت و بیم دادن به ما فرستاده است تا هدایت شویم و روز به روز به ظرفیت وجودی ما افزوده شود و حقایق بیشتری را بپذیریم دین اسلام آخرین و تکامل یافته قرین ادیان آسمانی است تا ما آن را بپذیریم و عمل کنیم .

6)- منابع دین : منبع اصلی دین اسلام قران است وقتی بناست دین اسلام تا روز قیامت جاوید باشد باید کتاب آن یعنی قران از هرگونه تحریفی در امان باشد- بر اساس همین قران سنت پیامبر هم منبع دیگر دین است که قرین و همنشین قران است.

7)- کل دین : دین بخشهای مختلفی دارد : 1-اعتقادات 2- اخلاقیات 3- احکام

8)- اعتقادات : توحید نبوت و معاد اصول دین هستند و عدل و امامت اصول مذهب هستند.

9)- اخلاقیات : پسندیده ها : صداقت و راستگویی و .....- ناپسند ها : بی بند و باری حسدو ......

10)- احکام :دستورالعملهایی را که دین برای تکامل و خوشبختی ما تعیین فرموده است.

11)- مراجع تقلید : 1- شیعه دوازده امامی 2- عادل 3- اعلم در استنباط احکام شرعی باشد

12)-راههای تشخیص مرجع تقلید : خودمان صلاحیت علمی این تشخیص را داشته باشیم- 2- دو نفر عادل و آگاه گواهی دهند- 3- مشهور باشد.

13) بلوغ : نشانه های بلوغ : روییدن موهای زبر و درشت زیر شکم بالای شرمگاه بیرون آمدن منی رد خواب و بیداری 3-تمام شدن 9 یال قمری (8 سال و 9 ماه شمسی )

14)- اسوه های تلاش : مرجع تقلید نتیجه ی استنباط خود را به به سه شکل زیر بیان می کنند : فتوا- احتباط واجب احتیاط مستحب

15)- فتوا : اعلام حکم قطعی در مورد یک موضوع شرعی

16)-احتیاط واجب : نتواند حکم قطعی را استنباط کند که ما باید یا به نظر او عمل کنیم یا به نظر مرجع دیگری که یک درجه علمی از مرجع ما پایین تر است عمل کنیم .

17) احتیاط مستحب : در یک موضوع حکم قطعی معلوم شود ولی جنبه هایی داشته باشد که با احتیاط مستحب بیان می شود :گفتن یکبار تسبیحات اربعه در رکعت سو م و چهارم نماز کافی است هر چند احتیاط مستحب گفتن سه مرتبه است.

 

 



نظر  

نوشته شده توسط کارشناسی اقامه نماز و معارف اسلامی-مدیریت آموزش وپرورش شاهین شهر در چهارشنبه 89/7/14 ساعت 10:54 عصر موضوع | لینک ثابت