جزوه احکام دختران دوم دبیرستان - مرحله آموزشگاه
بنام خدا
احکام دختران دوم متوسطه-مرحله آموزشگاه
1)- پایه های فهم احکام:برای استنباط احکام از منابع دینی به علوم «منطق،تفسیر قرآن ، حدیث شناسی،علم راوی شناسی،اصول فقه یا قواعد استنباط و علم فقه»
2)-جایگاه تقلید:ما با تقلید سه کار بزرگ را انجام می دهیم:گردن نهادن به فرمان عقل ،پاسخ مثبت به ندای معصومین،تکیه بر تحقیق.
3)- زیان های تقلید نکردن : 1- شناسایی و عمل به احکام را کنار می گذاریم و از سعادت محروم می شویم 2- فهم سطحی دستورات دین مارا دچار خطا خواهد کرد.3- فهم عقلی بدون مراجعه به منابع دینی ما را دچار خطا های بزرگ خواهد کرد.4- فهم غیر متخصیصین در امور دینی ما را به خطا های زیادی خواهد انداخت
4)- قاعدگی:در سنین 12 یا 13 سالگی سطح رحم دختران در یک پدیده ی طبیعی دچار خونریزی می شود که میزان آن تا روز چهارم زیاداست –زنان در این ایام کم خون وعصبانی می شوند که نیاز به عواطف پدرانه و مادرانه دارند
5)_ نشانه های خون قاعدگی:سرخی یا سیاهی - طراوت و تازگی – غلظت – فشار – حرارت – سوزش.
6)- شرایط خون حیض:پس از فرارسیدن بلوغ و پیش از یائسگی باشد-از رحم بیرون بیاید از زخم داخل رحم نباشد - کمتر از سه روز و بیشتر از ده روز نباشد – در سه روز اول متوالی و پی در پی باشد و قطع نشود – بین دو حیض ده روز فاصله بیفتد.
7)- زنان در ایام قاعدگی د وگونه وظیفه دارند:1- مشترکا" با جنب جایز نیست:ورود به مسجد الحرام و مسجد النبی – توقف و گذاشتن چیزی در مساجد – مس قرآن و صفات مخصوص خداوند – مس نام معصومین (7) خواندن آیات سجده دار.2- آنچه اختصاصا"جایز نیستند:نماز خوانئن – روزه گرفتن........
8)- دوره ی نفاس :به خونی که هنگام زایمان و پس از آن بیرون می آید خون نفاس می گویند – در این دوران باید قوانین قاعدگی را رعایت کردو پس از قطع خونریزی غسل نفاس کرد.
9)- استحاضه: خونی که غیر از قاعدگی و نفاس خارج شود خون استحاضه می گویند که مخصوص بلوغ نیست و ممکن است در دوران یائسگی هم دیده شود و اندازه زمانی هم ندارد.
10)- نشانه های خون استحاضه : زردی – کهنگی – روانی – سستی – سردی – سوزش نداشتن.
11)- استحاضه وظایفخاص خود را دارد و رفتن به مسجد،تماس با قرآن و اسامی خدا و معصومین (7 ) و رفتن به ایشان و سایر کارها بلا مانع است.
12)- جایگاه مسجد:مسجد افزون بر این که محل عبادتو نماز خواندن است ،مرکزی بزای کسب همه ی فضیلت ها و خوبی ها نیز است،پس پیامبر از مردم خواست زیاد با مساجد سر کار داشته باشند و می فرمود : تا هنگامی که در مسجد نشسته ایم ، برای هر نفسی که می کشیم درجه ای از بهشت بر ایمان پاداش می دهند.
13)- احکام مسجد: 1- محدوده ی مسجد براساسوقف نامه ی مسجد مشخص مشود که امام جماعت از آن مطلع است بنابراین ممکن است نقاطی ازآن ،حکم مسجد را نداشته باشد و کسانی که به دلیل شرعی نمی توانند در مسجد حاضر شوند،می توانند در این قسمتهای مسجد حضور یابند.2-هنگام رفتن به مسجد باید با حجاب کامل باشیم.3-نجس کردن مسجد حرام است ولی اگر چنین شد باید فوری آن را تطهیر کنیم.
14)- وضو: نور است و مستحب است همیشه در همه حال با وضو باشیم که دو نوع است:1-مستحبی.2- واجب
15)- وضوی واجب: 1- برای نماز واجب- 2-برای نماز مستحب-3- برای طواف واجب خانه خدا-4-تماس بدن با خطوط قرآن -5- تماس بدن بانام و صفات مخصوص خدا-6- تماس بدن با نامهای پیامبران و ائمه معصومین .
16)- مبطلات وضو: 1- خروج ادرار یا مدفوع یا باد شکم 2- خوابیدن 3- دیوانگی ،مستی و بیهوشی 4 – استحاضه ی بانوان-5- هر چیزی که موجب غسل می شود مثل جنابت و حیض
17)-پوشش در نماز : پوشاندن تمام اندام و موها در نماز واجب است بجز : 1-صورت به مقدار شستن واجب وضو 2- دست تا مچ 3- پاها تا مفصل ( با شرط نبودن و ندیدن نامحرم )
18)- بدن و لباس نمازگزار : 1- باید پاک باشد 2- باید مباح باشد ( لباس از مال حرام نباشد ) 3- لباس از اجزای مردار نباشد 4- لباس از اجزای حیوان حرام گوشت نباشد 5- از حیوان حرام گوشت چیزی همراه ما نباشد و به بدن ما نچسبیده باشد مثل موی گربه
19)- مکان نمازگزار : 1- غصبی نباشد 2- بی حرکت باشد 3- مسطح باشد
نوشته شده توسط کارشناسی اقامه نماز و معارف اسلامی-مدیریت آموزش وپرورش شاهین شهر در چهارشنبه 89/7/14 ساعت 10:57 عصر موضوع | لینک ثابت
آخرین نوشته ها
ادامه کلید مسابقات درسهایی از قرآن
کلید مسابقات درسهایی از قرآن
ماه محرم
ارسال فرم های شما ره 1و2مسابقه درسهایی از قرآن
میلاد حضرت معصومه (س)، روز دختر ودهه کرامت گرامی باد
میلاد حضرت فاطمه معصومه و روز دختر مبارک
هفتم تیر
ولادت باسعادت اولین ستاره آسمان امامت، تبریک و تهنیت باد
رجب ماه بزرگ خدا
سالگرد رحلت امام خمینی (ع) و قیام 15 خرداد
[عناوین آرشیوشده]