جزوه احکام دوم راهنمایی پسران-مرحله آموزشگاه

به نام خدا

جزوه احکام دوم راهنمایی پسران-مرحله آموزشگاه

1- در مسیر بالندگی:در ابتدای مسیر ایستاده ای و می خواهی به جایی بروی که سبز در سبز است یعنی همان بهشت جاویداناما برای عبور از این مسر که فراز و نشیب های بسیار دارد ، نیاز به راهنما داری و این راهنما در زمان غیبت امام دوازدهم ، مرجع تقلید است –وقتی به بلوغ و تکلیف رسیدیم باید در احکام دین تقلید کنیم.

2- ما آدمیان گاهی با حیوانات نیز سرو کار داریم.حیوانات دو گروه هستند:

الف - خون جهنده ندارند(اگر رگی از بدنشان بریده شود، خون بیرون نمی جهد:ماهی ،قورباغه).این گروه همه چیزشان پاک است.

ب‌-خون جهنده دارند(اگر رگی از بدنشان بریده شود ، خون بیرون می جهد).این گروه دو دسته اند:

 حلال گوشتها:گاو و شتر و گوسفندو...(ادرار و مدفوع آنهاپاک ولی خون و مردار آنها نجس است).

 حرام گوشتها :موش و گربه و گرگ و...(ادرار و مدفوع و خون و مردار این دسته نجس است)

3- در مایعات چند چیز نجس است :شراب ، مایعات مست کننده وآبجو (خرودن هر چیز نجس حرام است)

4- در آستانه شکوفایی:بلوغ سر آغاز رشد جسمی ماست.رویش مو بر صورت و برخی از قسمت های دیگر بدن، تغییر ناگهانی صدا و .. تغییراتی است که خداوند مهربان در ما پدید می آورد .به نظر اسلام سه نشانه است که اگر در پسران پدیدار شود ، انجام تکالیف دینی بر ما واجب می گردد، یکی از آنها تام شدن پانزده سال قمری است.

5- کامیابی بزرگ:وقتی به نماز می ایستیم با کسی ارتباط برقرار   می کنیم که دانا و توان و بزگوار وآگاه است.کسی که با نماز سرو کار پیدا می کند می کوشد که پاک بماندو نلغزد ولی اگر گناه کرد فوری توبه می کندو بر می گردد.چنین شخصی قادر است در مقابل غیر خدا «نه» بگوید. حتی اگر پدر و مادر او را به انجام کاری که خدا خشنود نیست فراخواندند با احترام به آنها می گوید:«نه»

6- از خاک تا پاکی:ما وضو می گیریم تا نماز بخوانیمو دلیلها ناصحیح مثل حوصله ندارم و بی حالم ، بهانه برای ترک وضو نیست . این بهانه ها به من اجازه نمی دهد که بجای وضو ، تیمم کنم و با تیمم نماز بخوانم. ولی اگر عذرم پذیرفته باشد باید تیمم کنم:

 آب در دسترسم نیست.

 آب مال دیگران است وآنها راضی نیستند از آن استفاده کنم.

 اگر وضو بگیرم وقت نماز می گذرد و نماز قضا می شود.

 بیمارم و آب برای بدنم ضرر دارد.

7-   البته باید تیمم را فقط برای خدا انجام دهیم (نیت)-کف دو دست را همزمان بر چیزی که تیمم بر آن صحیح است می زنیم –کف دو دست را به تمام پیشانی و دو طرف آن از جایی که موی سر می روید تا بالای بینی و روی ابروها می کشیم-کف دست چپ را به تمام پشت دست راست از مچ به طرف نوک انگشتان می کشیم – کف دست راست را نیز به همان ترتیب به تمام پشت دست چپ از مچ به طرف نوک انگشتان می کشیم.



نظر  

نوشته شده توسط کارشناسی اقامه نماز و معارف اسلامی-مدیریت آموزش وپرورش شاهین شهر در جمعه 89/7/23 ساعت 11:16 عصر موضوع | لینک ثابت